Pěna ze zvěřiny
Poměr: 50 dkg upečeného masa ze zvěřiny nebo z divoké drůbeže, 2/10 litru zvěřinové krycí rosolové omáčky ,1/8 litru studeného tekutého rosolu, trochu soli, pepře a paštikového koření, 3 dkg prolisovaných brusinek a 1/8 litru šlehačky. – Plechové tvořítko a na zdobení 1 pomeranč, třešně a trochu studeného tekutého rosolu.
Postup: Maso na masovém strojku dvakrát umeleme, sítem ještě prolisujeme a postavíme do chladu. Pak prolisované maso okořeníme, přidáme brusinky, tekutou krycí rosolovou omáčku, tekutý rosol, vše dobře promícháme a nakonec do kašoviny lehce přimícháme ušlehanou smetanu.
Připravenou pěnu naplníme do tvořítka tvaru srnčího hřbetu a postavíme do chladničky. (Před plněním pěny do tvořítka můžeme vnitřek tvořítka vylít tenkou vrstvou rosolu.)
Ztuhlou pěnu vyklopíme na podlouhlou mísu a kolem pěny rozložíme rozpůlená kolečka pomeranče. Povrch pěny po délce ozdobíme odpeckovanými třešněmi, které lehce přetřeme studeným tekutým rosolem.
Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: pečivo z lístkového těsta, ovocné saláty apod.
Pro 8 – 10 osob.
Úprava trvá 3 hodiny