Korýší pěna

 

    Poměr: ¼ kg masa z raků nebo krabů, po případě z humrů, vařeného nebo ve vlastní šťávě konservovaného, 1/10 litru základní bílé omáčky velouté připravené s rybím vývarem, asi 1/8 litru studeného tekutého rybího rosolu ,asi 1/8 litru studeného tekutého rybího rosolu , trochu soli, bílého pepře nebo cayenského pepře, 1 polévková lžíce koňaku a 1/16 litru šlehačky. – Tvořítko a na zdobení hlávkový salát a citron, po případě krunýře z korýšů.

 

    Postup: Z výše uvedeného poměru si připravíme pěnu (viz Základní postup při úpravě pěn), zalijeme ji do připraveného tvořítka a postavíme na led, aby ztuhla.

    Ztuhlou pěnu vyklopíme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem a citronem, po případě krunýři z použitých korýšů.

    Podáváme jako předkrm anebo jako jídlo po večeři. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 4 – 5 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.