Ruská mísa

    Potřebné: Ruský salát s rosolovací schopností ,studený tekutý rosol, vařený bílek, červená řepa vařená na kyselo, vajíčka plněná kaviárem, uzený losos, hlávkový salát a citron.

 

    Postup: Dno a boční stěnu okrouhlého plechového tvořítka s rovným dnem vylijeme tenkou vrstvou rosolu. Když rosol ztuhl, vyzdobíme boční stěnu ozdobou z bílku a červené řepy. Pak tvořítko naplníme ruským salátem, promícháme rosolovou majonézou a necháme v chladu ztuhnout. Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na okrouhlou mísu a blíže okraje jeho povrchu postavíme vajíčka, plněná kaviárem a ozdobená růžičkou z lososa. Kolem zalitého salátu rozložíme hlávkový salát a na dílky nakrájený citron.

    Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: bílý chléb a ruská omáčka nebo majonéza okořeněná.