Restaurační mísa

    Potřebné: Salát s majonézou, a to buď vlašský, ruský, berlínský nebo pod., na tvrdo uvařené vejce, šunka nebo šunkový salám, tuhý rosol, hlávkový salát, karafiáty z másla, citron, očka, kyselý sleď, olejovka, uzený losos nebo matjesový slaneček.

 

    Postup: Na střed ploché, okrouhlé skleněné mísy dáme kopeček salátu s majonézou. Na tvrdo uvařené vejce rozkrojíme na čtvrtky a přiložíme je podélně se čtyř stran k salátu. Se dvou stran dáme mezi čtvrtky vajíčka buď kornoutky ze šunky nebo ze salámu, plněné rosolem. S druhých dvou stran dáme opět mezi čtvrtky vejce list hlávkového salátu a položíme na něj karafiáty z másla. Za každou čtvrtku vejce položíme kolečko citronu. Na jedno kolečko citronu dáme očka, na druhé řez kyselého sledě, na třetí kolečko dáme olejovku a na čtvrté růžičku z uzeného lososa nebo řez matjesového slanečka.Příloha: chléb všeho druhu.