Paštiková mísa

    Potřebné: Paštika z husích jater, bílá krycí roslová omáčka , vinný rosol, třešinky z husích jater a nať póru.

 

    Postup: Na dno okrouhlého plechového tvořítka (jehož strany mohou být vroubkované) nalijeme asi centimetr vysokou vrstvu bílé krycí rosolové omáčky a necháme ji v chladu ztuhnout.

    Polévkovou lžící namočenou v horké vodě si vykrájíme z paštiky z husích jater lístečky, vyplníme jimi připravené tvořítko a zalijeme rosolem, do kterého jsme přimíchali madeirské víno. Naplněné tvořítko postavíme do chladu.

    Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na okrouhlou mísu. Takto zalitou paštiku ozdobíme třešinkami z husích jater a lístečky z natě póru.

    Místo paštičky z husích jater můžeme použít i jiných druhů paštik.

    Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: chléb všeho druhu.