Máslo s mlíčím

    Poměr: 10 dkg mlíčí z kapra, 1/16 litru vody, 1/16 litru bílého vína, trochu soli, 10 dkg másla, trochu bílého cayennského pepře, soli, 1 kávová lžička hladké hořčice a několik kapek worcesterové omáčky.

 

    Postup: Do kastrolku nalijeme vodu, víno, přidáme sůl, přivedeme vše do varu, pak do toho vložíme opláchnuté mlíčí a vaříme asi šest minut. Nyní si v misce pěnovitě utřeme máslo, přidáme k němu prochladlé, prolisované mlíčí, hořčici a koření a vařečkou vše dobře promícháme.

    Místo čerstvého mlíčí z kapra můžeme použít též mlíčí ze slanečka, které však nevaříme.

 20 dkg másla s mlíčím.

 

Úprava trvá 20 minut.