Uzené maso vařené

    Poměr: ¾ kg uzeného masa a voda.

 

    Postup: Uzené maso opláchneme, vložíme do vařící neosolené vody a přibližně půl druhé až dvě hodiny vaříme. Uvařené, měkké maso vyndáme a necháme dobře vychladnout.

Vaříme-li uzené maso v neosoleném vývaru ze zeleniny, získáme tím zároveň dobrou polévku, do které pak zavaříme krupici.

    Studené uzené maso nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a ozdobíme vějířky nakrájenými z kyselých okurek.

    Podáváme jako samostatný pokrm.

    Příloha: černý (žitný) chléb, hořčice nebo nastrouhaný křen, po případě saláty ze syrové zeleniny, zejména salát z červeného zelí, zelenina vařená na kyselo, bramborový salát apod.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.