Šunka upravená podle štrasburského způsobu

    Potřebné: šunka nakrájená na plátky, pěna z husích jater . Lanýž nebo pestřec, tuhý rosol, jemně rozsekaná šunka a zelená petržel na zdobení.

 

    Postup: Z menších plátků šunky utvoříme malé kornoutky, naplníme je pěnou z husích jater, a to sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou, a náplň ozdobíme malým kolečkem vykrojeným z lanýže nebo pestřece. Naplněné kornoutky přetřeme rosolem a postavíme do chladu. Pak kornoutky narovnáme na okrouhlou mísu tak, aby tvořily tvar kopule.Kolem této kopule z kornoutků nasypeme jemně rozsekaný rosol, kolem něho pak uděláme zase obroučku z jemně rozsekané šunky, do které zastrčíme ve stejné vzdálenosti od sebe snítky zelené petržele.

    Podáváme jako předkrm nebo jako jídlo po večeři. Tato úprava šunky se též hodí pro studený bufet.

    Příloha: bílý chléb.