Šunka obložená
Poměr: 2 větší plátky šunky (asi 8 dkg), 1 na tvrdo uvařené vejce, 1 kyselá okurka a asi 1/8 litru studeného tekutého rosolu.
Postup: Plátky šunky rozložíme na plochý okrouhlý talíř, přetřeme je studeným tekutým rosolem a postavíme do chladu. Po ztuhnutí rosolu položíme do středu šunky pruh utvořený z vajíčka, nakrájeného na kolečka. Kyselou okurku rozpůlíme, z jednotlivých půlek utvoříme vějířky a přiložíme je se dvou stran k nakrájenému vajíčku. Takto upravenou šunku znovu přetřeme rosolem a postavíme opět do chladu.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílý chléb, majonéza okořeněná nebo tatarská omáčka, po případě švédská omáčka.
Pro 1 osobu.
Úprava trvá půl hodiny.