Kmínová pečínka
Poměr: 1 kg vepřové pečínky, sůl, vývar ze zeleniny k úpraě mas ,5 dkg sádla a kmín.
Postup: Prosolené, svinuté, motouzem hustě ovázené a v zeleninovém vývaru povařené maso z pečínky osušíme a obalíme v kmínu.
V kastrolu rozpustíme sádlo, vložíme do něho připravenou pečínku a opečeme v troubě do růžova. Trvá to asi 25 minut. Během pečení přilijeme ke šťávě podle potřeby trochu vývaru. S upečené, dobře vychladlé kmínové pečínky opatrně odstraníme motouz, maso nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je vkusně na mísu. Ozdobíme zelenou petrželí.
Nakrájená kmínová pečínka se též dobře hodí k přípravě nářezů.
Podáváme ke všem příležitostem.
Příloha: chléb, kyselé okurky nebo zelenina vařená na kyselo, po případě hříbečky nakládané v octovém nálevu, zeleninové saláty apod.
Pro 8 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.