Debrecínská pečínka

    Poměr: 1 kg vepřové pečínky, sůl, vývar ze zeleniny k úpravě mas ,5 dkg sádla a sladká růžová paprika.

 

    Postup: Maso opatrně s kostí seřízneme, dobře prosolíme, pevně svineme, motouzem hustě ovážeme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem z zeleniny tak, aby maso bylo potopeno, a pomalým varem vaříme asi hodinu. Zároveň kosti rozsekneme a přidáme do vývaru k masu. Povařené maso z vývaru vyndáme, osušíme, vložíme do kastrolu, přidáme sádlo, dáme do trouby a pečeme asi 20 minut. Během pečení poléváme maso vlastní šťávou, a je-li třeba, přilijeme ke šťávě trochu vývaru. Opečené maso necháme dobře vychladnout. S vychladlého odstraníme motouz a celé je obalíme v paprice. Takto upravenou debrecínskou pečínku nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na mísu a vkusně ozdobíme. Nakrájenou debrecínskou pečínku bereme také k přípravě obloženýchg chlebíčků a nářezů.

    Podáváme ke všem příležitostem.

    Příloha: chléb, kyselé okurky nebo zelenina vařená na kyselo, po případě hříbečky nakládané v octovém nálevu, zeleninové saláty apod.

 

    Pro 8 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.