Jehněčí kotlety v rosolu
Poměr: 6 dušených jehněčích kotlet, 5 dkg vařeného uzeného hovězího jazyka, 1 na tvrdo uvařené vejce a ¾ litru studeného tekutého rosolu.
Postup: Kotlety udusíme do měkka, jak je uvedeno v předchozím předpise, avšak bez protažení slaninou a šunkou. Udušené, trochu prochladlé kotlety dáme mezi dvě prkénka, zatížíme a postavíme do chladu.
Povrch vychladlých kotlet ozdobíme jazykem a bílkem ,přetřeme je rosolem a necháme přituhnout. Takto upravené kotlety urovnáme do pekáče s rovným dnem a nalijeme na ně tolik tekutého studeného rosolu, aby rosol přečníval přes kotlety asi centimetr vysoko, a postavíme je do chladu k ztuhnutí. Kotlety pak nožem vykrojíme, upravíme na mísu a vkusně ozdobíme.
Podáváme jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Tato úprava jehněčích kotlet je též vhodná pro studený bufet. Příloha: chléb, zeleninové saláty apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.