Jehněčí kotlety s pěnou z husích jater

    Potřebné: 6 dušených jehněčích kotlet ,pěna z husích jater, bílek, lanýž nebo pestřec, tekutý rosol, tuhý rosol a zelená petržel

.

 

    Postup: Udušené, vychladlé jehněčí kotlety potřeme pěnou z husích jater. Pěnu uhladíme nožem namočeným v horké vodě. Povrch takto upravených kotlet ozdobíme kolečky, vykrájenými z bílku a lanýže, vše přetřeme rosolem a necháme v chladu ztuhnout.Je-li zapotřebí, přetřeme znovu rosolem. Z tuhého rosolu si zhotovíme podstavečky velikosti kotlet, a to asi dva cm vysoké, položíme na ně upravené kotlety, urovnáme na mísu a ozdobíme zelenou petrželí.

    Podáváme jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři. Tato úprava jehněčích kotlet je též vhodná pro studený bufet. Příloha: chléb, zeleninové saláty apod.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.