Kapouni nebo poulardí prsíčka v rosolu

    Poměr: 1 pečená nebo dušená poulardí prsíčka, 15 dkg vařeného uzeného hovězího jazyka, 2 lanýže nebo pestřece, 2 na tvrdo uvařená vejce, asi ¾ litru stdueného tekutého rosolu, asi 50 dkg macedonského salátu .

 

    Postup: Kruhové tvořítko vylijeme asi jeden cm vysokou vrstvou rosolu a po jeho ztuhnutí poklademe na rosolovou vrstvu kolečka vykrájená z bílků a z lanýžů. Ozdobu rovněž přelijeme asi půlcentimetrovou vrstvou rosolu. Když nám tato vrstva v chladu ztuhla, narovnáme na ni poulardí prsíčka, zbavená kůže a nakrájená na silnější plátky, které položíme na plátky nakrájeným jazykem. Tvořítko pak dolijeme studeným tekutým rosolem a postavíme do chladu ztuhnout. Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na okrouhlou mísu a do středu dáme macedonský salát, který posypeme prolisovaným žloutkem. Podáváme ke všem příležitostem.

    Příloha: bílý chléb, po případě remuládová omáčka.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.