Kachna s rýžovým salátem

    Poměr: 1 pečená kachna, 70 dkg rýžového salátu s drůbeží , ¼ litru studeného tekutého rosolu. – Na zdobení: 8 svazečků z chřestu a zelená petržel.

 

    Postup: Prsíčka z upečené kachny ostrým nožem po obou stranách s prsní kostí podél vyřízneme (sejmeme) a nakrájíme je napříč na tenké plátky. Maso ze stehen a maso zbylé na kostře nakrájíme na jemné nudličky, které zamícháme do rýžového salátu místo masa ze slepice.

    Takto připravenýá salát upravíme kopulovitě na okrouhlou mísu a vkusně obložíme nakrájeným masem z prsíček, které jsme předtím potřeli studeným tekutým rosolem. (Maso poklademe na salát tak, aby byl úplně zakryt.)

    Na mísu kolem obloženého salátu urovnáme ve stejné vzdálenosti od sebe svazečky z chřestu. Mezi svazečky vložíme snítky zelené petržele.

    Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 – 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.