Kachna s rýžovým salátem
Poměr: 1 pečená kachna, 70 dkg rýžového salátu s drůbeží , ¼ litru studeného tekutého rosolu. – Na zdobení: 8 svazečků z chřestu a zelená petržel.
Postup: Prsíčka z upečené kachny ostrým nožem po obou stranách s prsní kostí podél vyřízneme (sejmeme) a nakrájíme je napříč na tenké plátky. Maso ze stehen a maso zbylé na kostře nakrájíme na jemné nudličky, které zamícháme do rýžového salátu místo masa ze slepice.
Takto připravenýá salát upravíme kopulovitě na okrouhlou mísu a vkusně obložíme nakrájeným masem z prsíček, které jsme předtím potřeli studeným tekutým rosolem. (Maso poklademe na salát tak, aby byl úplně zakryt.)
Na mísu kolem obloženého salátu urovnáme ve stejné vzdálenosti od sebe svazečky z chřestu. Mezi svazečky vložíme snítky zelené petržele.
Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: bílé pečivo.
Pro 6 – 8 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.