Husí játra na paprice

    Poměr: 1 větší husí játra (asi ½ kg), ½ dkg sladké papriky, sůl, 15 dkg husího sádla, 1 středně velká cibule, bobkový list a ½ litru studeného rosolu připraveného bez octa.

 

    Postup: Připravená husí játra posypeme paprikou, vložíme je do kastrolu s osoleným husím sádlem a na játra rozložíme na tenké plátky nakrájenou cibulku a jeden menší bobkový list. Pečeme je v troubě asi třicet až pětatřicet minut. Upečená játra vyndáme, cibuli a bobkový list odstraníme, játra, je-li třeba, ještě trochu přisolíme a vložíme do oválové hlubší porcelánové nádoby, v níž je sádlem přelijeme a postavíme do chladu. Potom játra zalijeme studeným tekutým rosolem a po ztuhnutí rosolu játra podáváme s nádobou, v níž jsou zalitá.

    Podáváme ke všem příležitostem.

    Příloha: chléb, zelenina vařená na kyselo, houby nakládané v octovém nálevu apod.

 

    Pro 6 osob.

                                                                                                                            Úprava trvá 2 hodiny