Holubi nadívaní, pečení
Poměr: 3 holubi, sůl, 8 dkg másla a trochu vývaru.
Na nádivku: 6 dkg másla, 3 žemle, asi ¼ litru mléka, 1 žloutek, 1 vejce, trošku zelené petržele a muškátového květu, sůl, 1 hořká madnle a 4 dkg strouhané housky.
Úprava nádivky, jakož i postup je stejný jako u receptu Kuřata nadívaná, pečená . Upečená, vychladlá holoubátka rozpůlíme, povrch jednotlivých půlek potřeme šťávou z upečených holubů, promíchanou studeným tekutým rosolem, a vkusně je urovnáme na listy hlávkového salátu, rozloženě na podlouhlé míse.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Příloha: bílý chléb, saláty všeho druhu připravované bez masa, ryb a korýšů.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.