Holubi nadívaní, pečení

    Poměr: 3 holubi, sůl, 8 dkg másla a trochu vývaru.

Na nádivku: 6 dkg másla, 3 žemle, asi ¼ litru mléka, 1 žloutek, 1 vejce, trošku zelené petržele a muškátového květu, sůl, 1 hořká madnle a 4 dkg strouhané housky.

 

    Úprava nádivky, jakož i postup je stejný jako u receptu Kuřata nadívaná, pečená . Upečená, vychladlá holoubátka rozpůlíme, povrch jednotlivých půlek potřeme šťávou z upečených holubů, promíchanou studeným tekutým rosolem, a vkusně je urovnáme na listy hlávkového salátu, rozloženě na podlouhlé míse.

    Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.

    Příloha: bílý chléb, saláty všeho druhu připravované bez masa, ryb a korýšů.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.