Ryby marinované po orientálském způsobu

    Poměr: 6 porcí uvařené nebo upečené sladkovodní nebo mořské ryby, 10 dkg tvrdších rajských jablek, 10 dkg zelených paprik, 15 dkg kyselých okurek, 10 dkg cibule, 3 dkg másla, 3/16 l octa, 1/8 litru vody, 1/16 l oleje, trochu soli a pepře, kávová lžička hladké hořčice a několik kapek worcesterové omáčky.

 

    Postup: Oloupaná rajská jablka, oloupanou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na tenká kolečka a dáme do mísy. K tomu přidáme očištěnou, na obroučky nakrájenou a na másle podušenou zelenou papriku, trochu vše osolíme a promícháme. Uvařenou nebo upečenou rybu narovnáme do hlubší skleněné mísy a posypeme připravenou zeleninovou směsí.

    Do hrnečku dáme hořčici, worcesterovou omáčku, sůl, pepř, ocet, vodu a olej, dobře rozkvedláme a nalijeme na připravené ryby. Takto upravenou rybu postavíme na kratší dobu do chladu.

    Podáváme jako samostatný pokrm.

    Příloha: chléb.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá půl hodiny.