Rybí puding studený

 

    Poměr: 60 dkg vařených nebo pečených ryb (mohou to být též odpadky z hlavy, ocasu atd.), trochu citronové šťávy, 10 dkg vařeného nebo konservovaného zeleného hrášku, sůl, ½ litru studené tekuté rosolové majonézy. – Tvořítko podlouhlé nebo okrouhlé nebo kopulovitého tvaru (Tzv. bomba).

 

    Postup: Do mísy dáme na větší kousky nakrájenou a kostí zbavenou rybu, trochu ji osolíme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme hrášek a lehce promícháme. Pak ke směsi přilijeme dobře okořeněnou rosolovou majonézu, znovu lehce promícháme, směs nalijeme do tvořítka a postavíme do chladničky. Asi za dvě hodiny, tj. když nám rybí puding dostatečně v tvořítku ztuhl, vyklopíme ho na mísu a vkusně ozdobíme.

    Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm.

    Příloha: bílý chléb, zeleninové saláty apod.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.