Rybí huspenina

    Potřebné: v zeleninovém vývaru uvařená sladkovodní ryba, tekutý rybí rosol a míchaná zelenina vařená na kyselo. – Podlouhlé nebo okrouhlé hlubší plechové tvořítko.

 

    Postup: Do podlouhlého hlubšího plechového tvořítka nalijeme jeden cm vysokou vrstvu tekutého studeného rosolu a necháme ji ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu rosolu pak poklademe v zeleninovém vývaru uvařené a vychladlé ryby, z nichž jsme odstranili všechny kosti. (Mohou to být ryby sladkovodní, jako candát, štika, kapr, línek apod.) Rybí maso proložíme zeleninou, uvařenou na kyselo, tvořítko dolijeme studeným tekutým rybím rosolem a postavíme do chladničky. Po náležitém ztuhnutí rybí huspeninu z tvořítka vyklopíme, nakrájíme na porce, položíme je na podlouhlou rybí mísu a okraj huspeniny obložíme zeleninovým salátem, např. salátem z čerstvých paprik, salátem z rajských jablek, celerovým, artyčokovým atd.

    Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm.

    Příloha: chléb, po případě majonéza nebo majonézová omáčka.