Kapří mlíčí v rosolu

    Potřebné: kapří mlíčí, sůl, bílé víno, tekutý studený rybí rosol, kyselé okurky, několik kapar. – Malá plechová tvořítka tvaru pohárku.

 

    Postup: Kapří mlíčí opláchneme ve studené vodě, osolíme, povaříme v bílém víně asi šest minut, pak vyndáme, položíme na prkénko, druhým prkénkem je zatížíme a necháme vychladnout.

Stěny plechových tvořítek vylijeme studeným tekutým rosolem do bomb, a vyzdobíme kyselou okurkou, nakrájenou na kolečka. Do takto připraveného tvořítka narovnáme vychladlé, pokrájené mlíčí a přidáme několik kapar. Tvořítka pak dolijeme tekutým studeným rybím rosolem a necháme v chladničce ztuhnout. Ztuhlý obsah z tvořítek vyklopíme na mísu a ozdobíme vařeným vejcem nakrájeným na dílky a hlávkovým salátem.

    Podáváme většinou jako předkrm. Příloha: bílý chléb, tatarská omáčka.