Medailonky z račí majonézy

    Do misky dáme tekutou rosolovou majonézu dobře okořeněnou, přidáme k ní rozsekané maso z ráčků, obojího stejné množství, zakapeme citronem, promícháme, směs nalijeme do nádoby s rovným dnem asi centimetr vysoko a necháme v chladničce ztuhnout.

    Ze ztuhlé račí majonézy pak vykrájíme kolečka, dáme je na drátěnou podložku, přelijeme zelenou krycí rosolovou omáčkou a dáme do chladu. Když omáčka ztuhne, ozdobíme střed medailonků kolečkem z olivy a kouskem račího ocásku a pak celý povrch medailonků lehce přetřeme studeným tekutým rosolem. Hotové medailonky posadíme buď na okrouhlé topinky anebo na malé podstavce z rosolu, po případě z francouzského salátu.

    Podáváme je jako předkrm nebo jimi obkládáme vařené raky upravené na míse.