Majonéza s rosolem (rosolová)

 

    Poměr: 20 dkg okořeněné majonézy a 15 – 20 dkg obyčejného rosolu, nebo obyčejného rosolu tužšího, drůbežího nebo rybího

    Postup: Majonézu dáme do mísy a za stálého míchání vařečkou přiléváme jeden z uvedených tekutých studených rosolů. K přípravě majonézy musíme použít rosolu, který je po zchladnutí dostatečně tuhý.

    Tekuté majonézy používáme jako polevy k polévání různých pokrmů, na příklad medailonků, ryb, vařených vajec apod., dále k zalévání různých pokrmů do tvořítek.

    Ztuhlá rosolová majonéza slouží ke zdobení mis buď jemně rozsekaná, nebo ji vystřikujeme ze sáčku s trubičkou.

 

35 dkg majonézy rosolové.

Úprava trvá (je-li rosol zhotoven) půl hodiny.