Raci v rosolové majonéze na rýžovém salátě

Poměr: Maso z 30 raků uvařených ve vývaru s kmínem , citronová šťáva, ½ litru majonézy rosolové tekuté, 80 dkg rýžového salátu obyčejného, rajská jablka a citron. – 6 malých plechových tvořítek tvaru báboviček nebo pohárků obsahu 1/10 l a 6 skleněných kompotových misek.

 

Postup: 6 račích ocásků si dáme stranou. Zbylé račí ocásky a maso z klepítek drobně nakrájíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 10 minut stát. Pak račí masíčko dáme do rosolové majonézy a dobře to promícháme. Směsí naplníme plechové bábovičky a postavíme je do chladu k ztuhnutí. Na kompotové misky si upravíme podstavečky z rýžového salátu a na ně posadíme ztuhlé bábovičky, vyklopené z tvořítek. Na povrch báboviček položíme po jednom račím ocásku. Jednotlivé porce vkusně ozdobíme rajským jablkem a citronem.

Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm.

Příloha: bílé pečivo, tatarská omáčka nebo ruská omáčka.

 

Pro 6 osob.

                                                                                                                    Úprava trvá tři čtvrti hodiny