Raci se zeleninou
Poměr: Maso z 30 raků uvařených ve vývaru s vínem, 20 dkg vařeného celeru, 20 dkg vařeného nebo konservovaného chřestu, 20 dkg květáku uvařeného na kyselo , 30 dkg majonézy okořeněné a asi 1/8 litru vývaru z raků. – 2 vejce na tvrdo uvařená, 1/16 litru tekutého studeného rybího rosolu a hlávkový salát.
Poměr: Dvě třetiny masa z račích ocásků a maso z klepet, jakož i zeleninu, nakrájíme na kostičky a vše promícháme majonézou okořeněnou, rozředěnou vývarem z raků. Tuto směs pak dáme do hlubší skleněné misky, rozložíme na ni věncovitě vajíčka nakrájená na plátky a položíme na ně po jednom račím ocásku, který jsme předtím potřeli studeným tekutým rosolem. Do středu mísy zastrčíme srdíčko hlávkového salátu nebo plněné vejce.
Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm. Příloha: bílý chléb, houstičky, slané tyčinky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.