Galantina z vepřového bůčku

    Upravuje se jako vepřový bůček nadívaný, vařený , pouze s tím rozdílem, že nádivku, než ji naplníme do bůčku, prolisujeme jemným sítem.

    Se studené galantiny odstraníme motouz a ubrousek a galantinu nakrájíme na plátky, které urovnáme vkusně na mísu a ozdobíme jemně rozsekaným rosolem a hlávkovým salátem.

    Podáváme jako samostatný pokrm.

    Příloha: chléb všeho druhu, kyselé okurky, saláty ze syrové zeleniny apod.

 

    Poznámka. Uvedenými recepty na úpravu galantiny nejsou všechny druhy galantin vyčerpány. Jsou tu ještě další, zejména galantiny z ostatní zvěřiny pernaté, ze skopového masa apod. Jejich příprava se však podstatně neliší od uvedených receptů, a proto jistě nebude za těžko zhotovit jiné druhy galantin podle daných návodů.