Račí cocktail

 

    Poměr: 20 dkg majonézy s rajským protlakem , šťáva z 1 citronu, 1 polévková lžíce ušlehané smetany, 2 polévkové lžíce vinného octa, 6 dkg vařeného prolisovaného chřestu, 15 dkg uvařených, na drobné kousky nakrájených račích ocásků a 2 dkg jemně rozsekaných kapar. – 1/16 litru ušlehané smetany a 8 uvařených račích ocásků na zdobení.

 

    Postup: Do misky dáme majonézu a stále míchajíce přidáváme postupně vše v poměru uvedené. Hotovou, spíše řidší směsí naplníme cocktailové skleničky, povrch skleničky ozdobíme šlehanou smetanou, vystříkanou ze sáčku s hvězdičkovitou trubičkou a račími ocásky.

    Podáváme jako předkrm nebo jako lahůdku.

    Příloha: bílý chléb, švýcarské briošky, slané tyčinky apod., z nápojů bílé víno.

 

    Pro 4 osoby.

Úprava trvá 20 minut.