Lososový cocktail

    Poměr: 20 dkg majonézy se smetanou, trošku cukru a pepře, šťáva z 1 citronu, polévková lžíce bílého vína, 5 dkg vařeného nebo konservovaného zeleného hrášku, 10 dkg vařeného nebo ve vlastní šťávě konservovaného lososa, nakrájeného na jemné kostičky. – 1/16 litru ušlehané smetany, 4 větší kostky nakrájené z vařeného lososa, 2 dkg kaviáru a 4 dílky z citronu na zdobení.

 

    Postup: Do misky dáme majonézu a stále míchajíce přidáváme cukr, pepř, citronovou šťávu, víno, zelený hrášek a drobné kostky z lososa. Touto směsí naplníme pak cocktailové skleničky. Povrch skleniček ozdobíme šlehanou smetanou, vystříkanou sáčkem s hvězdičkovitou trubičkou, do středu posadíme kostku z uvařeného lososa a kolem ní dáme kaviár. K jedné straně skleničky zavěsíme dílek citronu.

    Podáváme jako předkrm nebo jako lahůdku.

    Příloha: bílý chléb, švýcarské briošky, slané tyčinky apod., z nápojů bílé víno.

 

    Pro 4 osoby.

                                                                                                                            Úprava trvá 20 minut