Krabí cocktail

    Poměr: 15 dkg majonézy okořeněné, malounko nastrouhané citronové kůry, trošku cukru, asi 1/16 l mléka, kávová lžička koňaku, několik kapek worcesterové omáčky, polévková lžíce grapefruitové šťávy, 6 dkg masa z grapefruitu, 15 dkg krabího masa a šťáva z konservovaného kraba. (Stačí 1 krabí konserva, tzv. „Chatka“). – Trochu jemně nakrájeného kopru.

 

    Postup: Do misky dáme majonézu a stále míchajíce přidáváme citronovou kůru, cukr, mléko, worcesterovou omáčku, koňak, grapefruitovou šťávu, na kostičky nakrájenou dužninu z grapefruitu, jemně rozsekané maso a šťávu z krabů. Touto směsí naplníme cocktailové skleničky a povrch posypeme jemně rozsekaným koprem. (Místo grapefruitu můžeme použít citronu.)

    Podáváme jako předkrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 4 osoby.

Úprava trvá 20 minut.