Recepty studené kuchyně

Recepty studené kuchyně

Recepty studené kuchyně > Suroviny ve studené kuchyni > Maso > Telecí

Telecí

     Maso z kýty, které dělíme na velký a malý ořech, krátký sval a talovník. Největší část, tzv. talovník neboli „fricandeau“ má k jedné podélné straně přirostlý váleček. Dále panenská (svíčková), ledvina (se hřbetem), plec, hrudí, kližky (kolínka), brzlík, mozek, srdce, játra, hlava a nohy.

     Telecí maso patří mezi bílá masa. Má jasnou šedorůžovou barvu. Nejhodnotnější je maso z kýty. Velmi cenná je pak ledvina, plec a hrudí.

 

  • Recepty studené kuchyně
  • Zásady správné přípravy pokrmů ve studené kuchyni
  • Suroviny ve studené kuchyni
    • Maso
      • Hovězí
      • Telecí
      • Vepřové
      • Skopové
      • Uzenářské výrobky
      • Masové konservy
    • Drůbež
    • Zvěřina
    • Ryby
    • Kaviáry
    • Korýši
    • Lasturovci
    • Mléko a smetana
    • Sýry a tvaroh
    • Vejce
    • Tuky
    • Mouky a obiloviny
    • Moučné výrobky
    • Brambory
    • Zelenina
    • Houby
    • Luštěniny
    • Ovoce, ovocné šťávy a zavařeniny
    • Zmražené potraviny
    • Koření a pochutiny
    • Želatina
    • Vína a lihoviny
  • Ozdoby a jejich účelné použití při úpravě studených pokrmů
  • Těsto a pečivo potřebné k úpravě a k přílohám studených pokrmů
  • Vlastní recepty studené kuchyně
  • Jak uplatnit, kombinovat a v jakém množství podávat studené pokrmy
  • Novinky

Vyhledávání

Líbí se nám

  • Japonské suši
  • Recepty na gril
  • Grilování s Weberem
  • Steaky a bifteky

Používáme legální fotky z Fotolia.com


Fotografie použita dle Creative Commons avrene 
Vytvořte si web zdarma!Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk
 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet