Kuchání drůbeže
Po zabití a oškubání nejdříve drůbež vykucháme. Nejdříve hlavu těsně u krku a nohy v kloubu uřízneme ostrým nožem. Potom rozřízneme kůži po celé délce krku, a to na hřbetní straně, uvolníme ji a shrneme s krku až k tělu. Chřtán neboli hrtan a jícen s voletem odtrhneme od kůže a jícnový otvor podvážeme, aby nevytékaly zbytky z volete. Pak odřízneme krk těsně u těla. Kůži kolem řitního kroužku obřízneme, pak jej povytáhneme a podvážeme. Malý váček uložený přímo pod řitním kroužkem odstraníme. Potom opatrně rozřízneme břicho, a to od řiti směrem k prsní kosti. Musíme být opatrní, abychom nezasáhli střeva. Pak uvolníme vole, strčíme prst do krčního otvoru a uvolníme jím srdce, jícen a chřtán (průdušnice), které vsuneme dovnitř. Břišním otvorem vsuneme ruku do tělní dutiny a opatrně přetrháme blány, které přidržují vnitřnosti k tělní stěně. Vsunutou rukou pak nahmatáme uzavřený konec jícnu a opatrně vyjmeme všechny vnitřnosti i se srdcem a s játry. Po vyjmutí položíme vnitřnosti na papír a oddělíme od nich játra a žaludek. V játrech vyhledáme žluč a opatrně ji vyřízneme i s nazelenalým kouskem jater, tj. místem, na které žluč přiléhá. Žaludek nařízneme v místě duhově zbarveném a celý vnitřek i se zbytky potravy vyloupneme. Nedá-li se sliznice lehce vyloupnout, seškrábeme ji. Srdce odřízneme, vytlačíme z něho krev a osušíme je. Nezapomeňme také odstranit plíce, které jsou uloženy v hlubších rýhách mezi žebry.