Uzený losos

    Kromě čerstvého uzeného lososa přichází na trh též losos uzený, nakrájený na tenké plátky a konservovaný v oleji. Svou cihlověrůžovou barvou se jako ozdoba vyjímá zvlášť pěkně. Uplatňuje se hlavně u pokrmů rybích, vaječných, u salátů a při úpravě obložených chlebíčků. Nikdy však ho nepoužívejme ke zdobení drůbeže, zvěřiny, galantin apod.

 

 

    Růže z lososa. Asi 10 cm dlouhý a 4 cm široký plátek uzeného lososa přeložíme podél a svineme tak, aby se nám utvořila růže. Je to vhodná ozdoba zejména ruských vajec, obložených chlebíčků a rybích mis apod.

 

     Kornoutky z lososa. Stejnoměrně nakrájené plátky uzeného lososa stočíme v kornoutky. Naplníme je buď salátem, nebo speciální majonézou, jemně rozsekaným rosolem a zdobíme jimi rybí mísy, vaječná jídla a saláty.