Pomeranče
Z pomerančů upravujeme ozdoby vesměs stejně jako z citronů. Těmito ozdobami zdobíme však hlavně mísy upravované ze zvěřiny. Velmi dobře se hodí rovněž k paštikám ze zvěřiny.
Hvězdice z pomeranče. Na rozdíl od hvězdice z citronu zasluhuje hvězdice z pomeranče zvláštní zmínku. V podstatě je zhotovení hvězdice z pomeranče stejné, používá se však zvlášť velkých plodů. Zhotovené hvězdice položíme na skleněné talířky a povrch hvězdic ozdobíme šlehanou smetanou, vystříkanou ze sáčku s hvězdicovitou trubičkou. Povrch smetany posypeme nastrouhanou čokoládou. Takto upravené pomeranče podáváme místo moučníku a ovoce. Nezdobených hvězdic z pomerančů používáme na ozdobu různých mis zhotovených ze zvěřiny a k salátům ze zvěřiny.
Pomeranč plněný rosolem. Upravuje se tak jako citron zalitý rosolem, jenomže rosol k zalévání přibarvíme trochu do červena, a někdy ochutíme madeirským vínem. Pomeranč takto upravený a rozkrojený na podélné dílky se přikládá k zvěřině.