Materiál oranžového zabarvení

    Pomerančová kůra. Používáme ji stejně jako kůry citronové. Z tence oloupané slupky pomeranče vykrajujeme různá malá kolečka a lístečky, které se velmi dobře uplatňují při sestavování květinových vzorů.

 

    Mrkev. Očištěná mrkev nebo karotka se nejdříve uvaří ve slané vodě a nechá vychladnout. Vykrajujeme-li ozdoby z mrkve, musíme počítat s tím, že jen okrajová část mrkve je pěkně zabarvena. Používáme proto k vykrajování ozdob jen této části.

    Uvařenou mrkev nakrájíme na větší špalíčky a postavíme je na prkénko. Strany těchto špalíčků nakrájíme na tenké plátky, z kterých pak vykrajujeme nožem nebo vykrajovačem různé tvary. Z těchto tvarů sestavujeme květinové, ovocné a stylisované vzory. Mrkví nakrájenou pouze na kolečka můžeme pokrm také vhodně ozdobit.