Materiál červeného zabarvení

    Rajské jablko. S tvrdého rajského jablka, které jsme ponořili na okamžik do vařící vody, sloupneme špičatým nožem tenkou slupku. Tuhou dužninu po odstranění slupky skrojíme a vykrajujeme z ní rozmanité ozdobné tvary. Pokrmy, zejména různé saláty, můžeme ozdobit kolečky, která jsme nakrájeli z malých tvrdých rajčat.

 

    Humří morek. Humr má morek těsně nad ocasovým krunýřem. Z uvařeného humra vyjmeme morek, jenž má krásně červenou barvu, rozdrolíme ho do malé nádobky a usušíme v otevřené, středně teplé troubě. Občas nádobkou zatřepeme. Takto připraveného morku, jehož zrníčka se podobají máku, používáme k posypání medailonků z korýšů a z ryb. Dále jím vysypáváme dna malých tvořítek, která jsou předem vylita slabou vrstvou rosolu, aby tak ozdobila pokrmy zalité do rosolu.