Výběr studených předkrmů (hors – d´oeuvres)

    Za předkrmy volíme jídla pikantní, (ale ne příliš ostře kořeněná), která mají takové složení a chuť, aby vhodně doplňovala následující chody jídel.

    Příliš sytivé pokrmy, jako je tučné maso, tučná drůbež, uzený úhoř apod., nejsou jako předkrm vhodné, spíše nám mohou jen obohatit snídani.

    Také vhodným, u nás však málo používaným předkrmem je dobře chlazené ovoce, jako melouny, vinné hrozny, grapefruity apod., a ovocné saláty.

    Z praktických důvodů upravujeme předkrm v jednotlivých porcích přímo na talíř, ponejvíce skleněný. Při větší hostině a pro uzavřené společnosti upravujeme předkrm na větší mísy, a to tak, že jedna mísa je pro pět až deset osob.

    Recepty k přípravě pokrmů, kterých bylo k sestavě níže uvedených předkrmů použito, naleznete nejsnadněji v abecedním seznamu, ostatní předkrmy pak přímo pod udanými čísly.